Спілкування з хлопцем, який не розуміє своїх почуттів до тебе, – не найприємніший досвід. Він не любить тебе настільки, щоб ти почувала себе особливою та єдиною, але начебто й не хоче з тобою розлучатися.

У Telegram- каналі ROXY ділиться інформацією про відносини, красу, здоров'я та новини про життя зірок.

Приєднуйтесь!

Відсутність ясності в тому, що він відчуває, приносить відчуття, що ти ніби перебуваєш у підвішеному стані, і змушує засмучуватися щоразу, коли думаєш про стосунки.

Це важка ситуація, але й замішати хлопця не варто. Ось кілька ознак, що він не може розібратися у своїх почуттях до тебе і, можливо, настав час перестати витрачати на нього час.

 

У відносинах він тільки бере

Якщо ти відчуваєш, що тобі доводиться вкладатися у відносини набагато більше, ніж хлопцеві, це вірна ознака, що він не знає, які почуття відчуває. Він не може показати, як цінує і любить тебе, бо не розуміє, чи це так.

Але, мабуть, він намагається отримати від тебе бажане, граючи на твоїх почуттях. Це може здатися похмурим та токсичним, але навіщо брехати собі, намагаючись знайти поведінці хлопця мільйон виправдань?

Якщо хочеш зберегти свою самооцінку, настав час задуматися, чи потрібні тобі односторонні стосунки з людиною, яка не знає, що до тебе відчуває, і не хоче для тебе старатися.

 

Він то холодний, то гарячий

З усіх ознак, що хлопець заплутався у своїх почуттях, ця — найочевидніша.

Якщо одного дня він оточує тебе любов'ю, а в другий поводиться так, ніби ви чужі, і так по колу, то він не розуміє, які емоції до тебе відчуває. І така плутанина може тривати роками, якщо не прояснити ситуацію чи не вчинити радикально, розірвавши стосунки.

До того ж, варто пам'ятати, що така поведінка нерідко є способом маніпуляції, щоб просто втримати тебе на гачку і отримати від тебе більше.

 

Він не показує свою вразливу сторону

Розгублений у своїх почуттях чоловік ніколи не зможе бути з тобою вразливим. Він занадто спантеличений тим, щоб розібратися в емоціях, тому не зможе говорити про них прямо та щиро.

Але й зізнатися збентежені йому буде важко, тому, швидше за все, він про це промовчить.

 

Він раптово усувається

Можливо, ти помічала, що твій хлопець раптово усувається, а потім повертається до тебе, як ні в чому не бувало.

Звичайно, всі чоловіки час від часу вдаються до такої поведінки, наприклад, коли намагаються впоратися з серйозними життєвими труднощами і не можуть знайти в собі сили на те, щоб віддавати максимум тепла у відносинах.

Але якщо усунення стає «фоновим шумом» ваших стосунків, можливо, твій хлопець так і не розібрався у своїх почуттях до тебе.

 

Він ніколи не говорить про майбутнє

Якщо хлопець не розібрався в тому, що до тебе відчуває, йому буде важко уявити ваше спільне майбутнє. Відповідно, і казати він про нього не стане.

Йдеться не лише про довгострокові плани на кшталт шлюбу та дітей, а й про такі дрібниці, як відпочинок у вихідні. Він не знає, чи точно хоче провести з тобою час, тож ніколи не дає жодних обіцянок.

 

Він поринає у власні інтереси

Можливо, у твого хлопця є залежності, наприклад, від комп'ютерних ігор або серіалів. Коли ви починали зустрічатися, він зміг відсунути свої уподобання на другий план, щоб проводити більше часу з тобою.

Але якщо він почав сумніватися у своїх почуттях, він знову зануриться в них із головою. Це — спосіб втекти від реальності та збентеження, з яким рано чи пізно доведеться розібратися.

 

Він відчуває стрес, коли ти говориш про зобов'язання

Твій хлопець може помітно нервувати, коли йдеться про зобов'язання. Він не хоче вирішувати проблеми чи переводити відносини на новий рівень, а також висловлює невпевненість у майбутньому.

І коли ти торкаєшся цих проблем, він поводиться так: багато зітхає, ходить кругами по кімнаті, схрещує руки на грудях, часто дихає, швидко дратується. Така поведінка - ознака дискомфорту, який може видавати його невпевненість у своїх почуттях.

 

Він уникає зустрічей з твоїми друзями та сім'єю

Як правило, хлопці, які впевнені у своїх почуттях, не соромляться зустрічатися із сім'єю та друзями своєї дівчини.

Але якщо твій парубок знаходить мільйон відмазок для того, щоб цього не робити, варто забити на сполох. Навіщо йому проводити час із важливими для тебе людьми, якщо він не може зрозуміти, любить він тебе чи ні?

До того ж спілкування з сім'єю та друзями завжди є маркером серйозності стосунків, і бажання його уникнути свідчить про те, що хлопець не надто впевнений у тому, що хоче бути поруч із тобою.

 

Він шукає уваги з боку інших жінок

Можливо, соцмережі твого хлопця рясніють селфі, які показують його з кращого боку. Або ти просто помічаєш, що він активно шукає уваги інших жінок, куди б ви не подалися, а також придивляється до всіх дівчат, що проходять повз мене.

Можливо, він і сам не розуміє, що так робить. Але така поведінка — явний індикатор того, що у ваших стосунках не все гаразд.

Звичайно, неможливо бути сліпим і не помічати оточуючих людей, коли перебуваєш у суспільстві, але бажати від них уваги — зовсім інша справа. І якщо хлопець виявляє підвищений інтерес до інших дівчат, можливо, він не відчуває тебе почуттів, на які ти сподіваєшся.

 

Він говорить про невпевненість у почуттях за допомогою мови тіла

Невербальні сигнали можуть говорити про те, що ми відчуваємо набагато більше, ніж слова. Якщо рухи хлопця стають уривчастими, коли ви знаходитесь наодинці, або він постійно намагається уникнути зорового контакту, то, швидше за все, він бореться з внутрішнім протиріччям щодо почуттів.

Йому хочеться піти в себе, щоб спробувати розібратися в емоціях, і це відбивається на тому, як він взаємодіє з тобою. Також ознакою, що це так, є фізична відстороненість: він може уникати тактильного контакту, наприклад, перестати тебе обіймати або торкатися тебе не так часто, як на початку відносин.

 

Він забуває про ваші плани

Чоловік, який любить і поважає тебе, буде з нетерпінням чекати на здійснення ваших спільних планів.

А той, хто не розібрався в почуттях до тебе, часто про них забуватиме. Ти можеш подобатися хлопцеві, але не настільки, щоб він зробив тебе головним пріоритетом, а також запам'ятовував усе, що ти йому кажеш.

 

Він часто ображається

Хлопець, який не розуміє своїх почуттів, може поводитись примхливо і знаходити приводи для образи там, де їх немає.

Так відбувається через усвідомлення, що тобі потрібно від нього більше, ніж може запропонувати. А ще він може так чинити через те, що втрачає повагу до себе, бо пудрить тобі мізки, але не може в цьому зізнатися.

Всі ці суперечливі почуття стомлюють, що й виливається в схильності ображатися через дрібниці.

 

Іноді він виявляє надмірну жорсткість

Емоційно зрілі хлопці, які впевнені у своїх почуттях, рідко стають жорстокими або поводяться грубо.

Але якщо твій хлопець не розуміє, що до тебе відчуває, він час від часу виявлятиме зайву жорсткість. Наприклад, хамити або ображати тебе словесно, а потім вибачатися, але його слова звучатимуть нещиро, начебто він вибачається «для галочки».

Ситуація може стати ще гіршою, якщо вона шкодить тобі фізично. В цьому випадку не варто намагатися розібратися, любить він тебе чи ні, важливо відразу розірвати з ним зв'язок заради власного благополуччя.

 

Він поводиться по-іншому, коли ви серед людей

Як правило, люди не пишаються тим, що не можуть розібратися у своїх емоціях. Навпаки, вони відчувають почуття провини і сорому за те, що зустрічаються з кимось і не розуміють, які почуття до нього відчувають.

І це відбивається у тому, як вони поводяться, особливо перебуваючи серед людей. Можливо, на публіці твій хлопець намагається підтримувати певний імідж, наприклад здаватися найлютішою людиною на планеті. Але варто вам залишитися наодинці, він перетворюється на камінь.

 

Він не розмовляє з тобою до душі

Якщо хлопець випробовує до тебе неоднозначні почуття, у ваших стосунках не буде достатнього рівня емоційної близькості. І перше, що від цього страждає, – спілкування.

Він не намагатиметься поговорити з тобою до душі чи запам'ятати, що ти йому кажеш. Може здатися, що йому байдуже, і нерідко це виявляється правдою.

 

Він подає змішані сигнали

Як би не було боляче це визнавати, чоловік може перебувати з тобою у стосунках, але залишатися емоційно прив'язаним до іншої жінки. Наприклад, до колишньої, з якою розлучився нещодавно.

Він начебто і любить тебе, але також відчуває, що відчуває ніжність до неї. Через це він посилає змішані сигнали, тобто говорить одне, а робить зовсім інше.

Наприклад, він може запевняти, що хоче проводити з тобою час, але при цьому завжди відмазуватися від побачень. Або ховати тебе від друзів та близьких як у житті, так і в соцмережах. А ще він може запевняти, що заради тебе зміниться, але нічого для цього не робити.