Світ безперечно розвернувся на сто вісімдесят градусів, у тому числі й питаннях любові та стосунків між чоловіком та жінкою. Батьки тепер бажають бути присутніми під час пологів, поділяють побутове навантаження, можуть щиро цікавитися речами, які раніше входили виключно до кола жіночих обов'язків, але при цьому вимагають і від дружин більшої залученості до справ «чоловічого» характеру.

У Telegram- каналі ROXY ділиться інформацією про відносини, красу, здоров'я та новини про життя зірок.

Приєднуйтесь!

І здавалося б, що немає нічого правильного, ніж подібні рівноправні зміни, якщо тільки не враховувати той факт, що результат таких змін, про який ми навіть не припускали, може нам не сподобатися.

І якщо, з одного боку, ми опираємося подібним змінам у відносинах між чоловіком і жінкою через традиції чи релігійні переконання, то з іншого – подібний баланс може безпосередньо впливати на наш психологічний стан та світовідчуття.

Простіше кажучи, нові віяння, які підтримуються дівчатами всього світу, можуть не лягати на ту ідеальну модель поведінки, яку ви самі для себе обрали і яка дає вам відчуття гармонії в сім'ї.

З цієї причини можна назвати цілу низку кардинальних змін, яким наші жінки щиро опираються. І правильно, до речі, роблять.

 

За загальною домовленістю

Мабуть, трохи в наш час збереглося культур, в яких жіноче «ні», що заграє, може мати на увазі під собою завуальоване «так» - залишилося тільки правильно вважати настрій дівчини і прийняти умови подібної гри.

Певна стриманість нашого менталітету досі чинить опір ситуації, в якій чоловік навідріз відмовляється домагатися жінку, а побачення і перший секс відбуваються за домовленістю і фактично відразу.

У наших очах чоловік повинен залишатися чоловіком - тим самим героєм з твердим характером, який, по-перше, зобов'язаний докласти хоча б мінімум зусиль, щоб досягти обраниці. А по-друге, вкласти ще й свій час – інакше такі стосунки нам здаються порожніми та несправжніми.

 

Змагатися з чоловіками

А саме змагатися за кількістю партнерів. Насправді будь-яка табуйованість у цьому питанні вже давно знята, але ми досі перебуваємо в тій стадії прийняття, коли ніхто нікого не засуджує, але при цьому і не повинен звітувати чи соромитися того, що могло бути в минулому.

Але зовсім інший поворот для нас матиме історія, в якій жінка в сучасному світі намагається бути у всьому подібному до чоловіка, у тому числі й у кількості партнерів.

Ні, природно, нам зараз неможливо дорікнути в ханжестві, але ми просто не бачимо в цьому необхідності чи реальної потреби, а вибір партнера обумовлюємо наявністю власного бажання чи потреби, а не спробою стати рівною чоловікові. Нам і без цих доказів добре живеться.

 

Досвідчені романтики

Поки в західних піснях пропагується ідея того, що жінка і сама собі купити букет квітів може, у нас подібна мотивація сприймається досі в багнети. Ні, звичайно, за бажання і необхідності ми собі не тільки квіти в змозі подарувати, а й усе, що забажається.

Але все-таки ми воліємо не порушувати традиції, за якими чоловік повинен оплачувати рахунок у ресторані на побаченні, дарувати квіти не лише у свята, а й загалом виявляти мінімальні знаки уваги.

При цьому наші дівчата не заперечуватимуть і того факту, що нові віяння у стосунках, коли чоловік може здивувати смачним недільним сніданком або пастою на вечерю вдома, їм, безумовно, подобаються.

Але якщо й доведеться вибирати, то більшість із нас віддадуть перевагу все ж таки старому доброму формату відносин.

 

Ділити все навпіл

Американські батьки, як, втім, і багато європейських, після народження дитини в сім'ї всіма силами намагаються встановити рівноправний порядок догляду за малюком: мало того, що більшість тат мають декретну відпустку, так ще й Мама у цю відпустку має працювати. Подібний розподіл обов'язків ми досі вважаємо, м'яко кажучи, нерівнозначним з багатьох причин.

З одного боку, зовсім не враховується гормональне тло молодої матері та її прихильність до малюка, а з іншого ж – ми протестуємо проти такого розставлення пріоритетів у житті! Яким би дбайливим був молодий батько, він не зможе замінити маму в перший рік життя дитини.

При цьому ми не проти його допомоги, зовсім ні. Але все-таки ідея того, що чоловік і жінка можуть бути завжди і в усьому рівнозначними та взаємозамінними, нам зовсім не до вподоби!