«Мій тато був дуже гарною людиною, а мати - скандалістка, що верещать з ранку до ночі. І він з нею жив і спивався, а коли одружувалися молодими, він навіть ковтка в роті не тримав! Він був слабкий. Не кинув її…А просто почав пити» З коментарів

У Telegram- каналі ROXY ділиться інформацією про відносини, красу, здоров'я та новини про життя зірок.

Приєднуйтесь!

Ще нещодавно формулою міцного шлюбу вважалося класичне «не п'є - не б'є». Цієї нехитрої формули, звичайно, мало в наші дні. Сьогодні для щастя потрібно набагато більше: розуміння, взаємодопомога, спільні цілі... Мене дивує інше. Що навіть на цю жалюгідну формулу, на цей останній рубіж жіночого самозахисту примудряються покусатися.

Ось учора, наприклад, поставили під сумнів раціональність уникнення алкоголіків. Як від конкретного, так і зовсім загалом. Мовляв, чого йти? Потрібно спочатку подивитись, що там за ситуація.

Мовляв, якщо він і раніше був п'ючий, то де були твої очі? А якщо він раніше п'є не був, то виходить, це ти його довела? Скандалами, криками, істериками, нелюбов'ю.

 

Де були твої очі?

Зрозуміло, що за такої постановки питання жінка винна за будь-яких розкладів. Але давайте начистоту. Скільки з вас можуть відрізнити майбутнього алкоголіка, дивлячись на групове фото першокурсників, наприклад? Впевнена, що попадання в кін буде невідмінним від статистичної похибки.

Ну не видно з молодих і здорових людей слідів розкладання. Ось років у сорок результат уже, скоріш за все, на обличчі. Але люди одружуються набагато раніше за цей термін.

Більш того. Ви опитаєте самих цих алкоголіків. 99% їх неймовірно здивувалися, дізнавшись вони своє майбутнє. Як сказав один самокритичний товариш: «Я її не звинувачую, звідки ж вона могла знати, що зі мною таке станеться. Я й сам не знав». Алкоголізм - це не застиглий стан, а процес. Потрібно дивитися динаміку. А сімейне життя є динаміка.

 

Це ти його довела!

Другий момент складніший. Про те, мовляв, чи не з тобою він став таким? Це складний момент. Думаєте, я заперечую існування жінок-аб'юзерів? У жодному разі не заперечую.

Якби я коли-небудь описала все, що мені стало відомо в ході консультацій про поведінку матерів, бабусь і т.д., то вийшло б товсте зібрання творів. А якби всі ці книги скласти, то в пору було б стрибнути з них головою вниз і розбитися. Іноді таке діється за зачиненими дверима, це просто жах якийсь!

Так, жінки-аб'юзери існують. Вони так само, як і всі інші аб'юзери, вишукують собі жертв, людей слабких, нерішучих, з комплексами та нестачею любові. І роками потім п'ють із них кров. І може бути каталізатором розвитку залежностей. Таке трапляється, хоч і не так часто, як це намагаються уявити. Але.

 

Але ж є одне питання!

Мені зовсім не зрозуміло, як підозра жінки в аб'юзі є перешкодою для розлучення… Це ж пряме свідчення до нього.

Зазвичай я пишу для жінок, тому що вони, начебто менш захищені, більш вразливі в дітях, їм складніше домагатися якихось речей у кар'єрі поєднуючи це з декретами, і т.д. Але в принципі ця стрілочка повертається.

І якщо якийсь чоловік через свої фізичні та психічні особливості вразливий перед обличчям витонченої садистки, то йому точно так само треба бігти! Збирати манатки і тікати, бажано прихопивши дітей, і довівши все це неподобство в суді. Навіщо тоді радити жінці залишатися з ним якомога довше? Це ж небезпечно для чоловіка!

Виходить таке: "Ти погана, але ти не смій йти, тому що хлопчику без тебе погано, і без тебе він зовсім пропаде!". І де логіка? Де розум?

Тут вже вибачте, чи труси, чи хрестик. Якщо дружина дійсно доводить чоловіка, погано на нього впливає, підштовхує в прірву, а потім подає сама на розлучення, це диво дивовижне.

Але в житті так не буває, і ось ці самі жінки-аб'юзери тримаються за своїх жертв мертвою хваткою, як п'явки в них чіпляються, їх доводиться з м'ясом віддирати. Аб'юзери йдуть вкрай рідко, у цьому проблема. Вони можуть піти тільки до жертви пожирніше і посочніше, допивши першу до дна.

Щось мені підказує, що в парах, де чоловік «за неї» почав вживати, ось нехай тепер і несе за нього відповідальність, суспільство чудово розуміє, що йдеться про проблемну, інфантильну і безвідповідальну людину. Але дуже боїться, що надана сама собі, ця людина може почати деградувати ще швидше. І тоді мало не здасться нікому.