Одруження - серйозний крок, зважитися на який може бути не так просто. Перш ніж прийняти пропозицію чоловіка, потрібно зважити всі за і проти та проаналізувати стосунки.

У Telegram- каналі ROXY ділиться інформацією про відносини, красу, здоров'я та новини про життя зірок.

Приєднуйтесь!

 

Ти приймаєш партнера таким, яким він є

На початку стосунків закохані ідеалізують одне одного. Коли рожевий серпанок спадає, недоліки стають помітнішими. І партнерам може знадобитися час, щоб зрозуміти, чи такі особливості критичні.

Виходити заміж потрібно тільки за того чоловіка, з чиїми вадами ти готова змиритися. Точно не варто розраховувати на те, що після весілля хлопець зміниться чи зможеш вплинути на нього.

 

Цілком довіряєш чоловікові

Довіра – основа міцних відносин. Якщо партнери сумніваються один в одному, немає сенсу перекладати роман більш серйозний рівень. Перш ніж це зробити, потрібно розібратися в собі і зрозуміти, чому так складно довіритися іншому.

Серйозні проблеми з довірою у психології називають пістантрофобією. Люди, які зіткнулися з нею, часто тікають від обговорення складних тем, бо відчувають сильну тривогу. Вони постійно шукають підтвердження того, що їхні почуття є взаємними, і будь-яку невпевненість у словах сприймають як потенційну брехню.

 

Почуваєшся в безпеці поряд із чоловіком

Безглуздо виходити заміж за людину, поряд з якою тобі тривожно. У цьому випадку шлюб точно не змінить твоє життя на краще. Навпаки, будні стануть ще напруженішими, а кількість страхів збільшиться.

Перш ніж прийняти пропозицію вийти заміж, подумай, чи можеш ти залишатися собою поруч із чоловіком і чи докладає він зусиль, щоб створити для тебе безпечне та комфортне середовище.

 

Тобі важливий шлюб, а не весілля

Деякі дівчата з дитинства мріють про пишну білу сукню, урочисту весільну церемонію та інші атрибути весілля. Заради свята вони готові погодитися на пропозицію вийти заміж від людини, яку насправді не так уже й люблять.

Якщо розумієш, що для тебе важлива не сама церемонія, а те, як складатиметься життя після, то вже готова до шлюбу. Але спершу переконайся, що твій партнер дивиться на це так само.

 

У тебе все гаразд із фінансами

Навіть найскромніше весілля вимагає серйозних витрат. Здорово, якщо наречений готовий взяти на себе більшу частину відповідальності, але в тебе все ж таки мають бути якісь особисті заощадження.

До того ж на весіллі витрати не закінчаться. Вам із чоловіком ще належить облаштовувати будинок і, можливо, готуватися до появи дитини.

Перш ніж виходити заміж, навчися забезпечувати себе. Якщо шлюб виявиться невдалим, тобі доведеться або терпіти чоловіка, щоб не залишитися на вулиці, або йти від нього в нікуди без можливості забезпечити себе.

 

Тобі подобається те, яка ти поряд із чоловіком

Зверни увагу на те, як поводиться поруч з партнером: як змінюється твоє ставлення до світу, які думки відвідують, про що хочеться говорити. Якщо розумієш, що перетворюєшся поруч із хлопцем, то все добре. При цьому важливо, щоб ти залишалася собою і не змушена була приміряти на себе якісь ролі.

Виходити заміж за чоловіка, поруч із яким знижується твоя самооцінка, точно не варто. Якщо партнер постійно робить тобі зауваження, критикує і відчуває на міцність, отже, настав час розірвати з ним стосунки.

 

Ви з хлопцем добре проводите час поза спальнею

Секс у дорослих відносинах дуже важливий, але значення має не лише він. Шлюб буде вдалим у тому випадку, якщо закоханим цікаво один з одним не лише у ліжку. Важливо, щоб вони мали спільні інтереси, плани життя. Велике значення має і те, наскільки збігається почуття гумору чоловіка та жінки.

Подумай про те, як часто ти щиро смієшся з жартів хлопця і з цікавістю слухаєш його. Якщо вам добре один з одним у будь-якій ситуації, то ваші відносини можуть тривати довгі роки.

 

Ти вмієш вирішувати конфлікти

В ідеалі обидва партнери повинні вміти вирішувати конфлікти та уникати сварок, якщо є спосіб зробити це. Важливо, щоб чоловік та жінка могли чути один одного, намагалися зрозуміти, у чому проблема.

Перш ніж наважитися одружитися, подумай, чи вмієш ти конфліктувати. Згадай, як під час сварок веде себе твій хлопець. Якщо ви в будь-якій ситуації з повагою ставитеся один до одного і намагаєтеся вирішити проблеми, а не посилити їх, то вже готові до шлюбу.

 

Ви спокійно обговорюєте фінанси

Гроші — не найромантичніша, але важлива для обговорення тема. Перш ніж створити сім'ю, вам із чоловіком потрібно обговорити, якої фінансової моделі ви дотримуватиметеся.

Якщо тобі подобається ідея створити власний бюджет, а хлопець хоче, щоб він був окремим, це може спричинити появу проблем.

Якщо ж ви з чоловіком можете говорити про фінанси без збентеження і страху засудження, це означає, що ваші стосунки досить серйозні і справді можуть одружитися. Разом вам потрібно подумати про те, який тип бюджету більше підійде вашим відносинам, і дійти компромісу.

 

Ти не думаєш про те, як змінити чоловіка

У тривалих відносинах люди несвідомо починають підлаштовуватися один під одного, але це не завдає їм жодного дискомфорту. А ось усвідомлене бажання переробити партнера може говорити про проблеми. Виходити заміж за хлопця з надією повністю перекроїти його точно не варто.

У цьому випадку йдеться не лише про бажання змінити якісь звички партнера. Якщо тобі дуже хочеться переодягнути чоловіка, змінити його смакові уподобання чи погляди на життя – це поганий знак.

 

Ти не сприймаєш шлюб як порятунок від усіх проблем

Деяким дівчаткам з дитинства вселяють, що їхнє головне завдання — знайти хорошого чоловіка і народити дітей. Через це у дорослому віці дівчата не можуть самореалізуватися і чекають на появу «того самого» чоловіка, який змінить їхнє життя на краще, надасть їй сенсу.

Якщо ти вже зрозуміла, що шлюб — це не порятунок від усіх проблем, то готова до нього. Але перш ніж прийняти пропозицію вийти заміж, переконайся, що чоловік теж розуміє всю відповідальність того, що відбувається, і те, що попереду на вас чекає як хороше, так і погане.